Sposób przygotowania

Białka ubić z szczyptą soli ! i 1/2 łyżki cukru i cukrem waniliowym Gdy piana bedzie sztywna wstawic miske do naczynia z goraca woda i dalej ubijac na parze z reszta cukru ok 20 min Nastepnie zdjąć z ognia i ubijac az calosc wystygnie Mase przelozyc do szprycy i wyciskac na blache Piec ok 75 min w 120st C Zostawic w piekarniku do ostygniecia Kremowkę ubić z cukrem pudrem na sztywna mase Na kazda beze wylozyc po porcji bitej smietany Truskawki przepolowic Deser udekorowac owocami i ziarenkami kawy

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne, normalnie bajeczne smaki z dzieciństwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !