Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy aż kapusta będzie miękka. Odstawiamy z ognia i dodajemy pół łyżki octu. Po około 5 minutach, gdy kapusta nabierze koloru, odlewamy wodę. Doprawiamy łyżeczką cukru, solą, pieprzem oraz trzemy pół cebuli. Dodajemy kapkę oleju i wszystko razem mieszamy. Kapusta najlepiej smakuje po kilku godzinach.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    uwielbiam czerwona kapustę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika58

    dobra
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    najbardziej lubię modrą kapustę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    też bardzo lubię taką kapustę na niedzielny obiad:-)
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    uwielbiam taką kapustkę :) wyjadam samą z garnka i nie czekam na mięso czy ziemniaki/kluski śląskie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !