Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z poziomkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko pół litry
jajko 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
sól 1 szczypta
mąka 3 szklanki
poziomki 20 dag
bita śmietana do dekoracji
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z poziomkami

Mleko wlać do garnka, wbić jaja, dać sodę, cukier i sól. Wymieszać mikserem. Dodawać mąkę. Ciasto ma być lejące, gęste. Pod koniec łyżką wmieszać poziomki. Piec na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron. Posypać cukrem pudrem albo dać na to bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 19.03.2012 23:24
ale bym teraz zjadła takiego racucha
owocówka 22.11.2011 11:57
uwielbiam
Juleczka20 01.11.2011 22:48
pyszne
KasiaK90 14.07.2011 09:37
super
gacopierz23 26.06.2011 08:54
ja robie na drożdżach muszę spróbować na sodzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak