Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówka z poziomkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
mleko pół szklanki
poziomki do nadzienia

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z poziomkami

Mąkę dać na stolnicę, zrobić otwór i wbić jajko oraz wlać mleko. Wyrobić z tego ciasto. ciasto ma być miękkie. Następnie rozwałkować. Robić większe kwadratu, dawać do środka poziomki i zlepić ze sobą oba końce. Całość dać na piec kaflowy i piec z obu stron na złoty kolor. Spożywać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 15.11.2011 13:32
pycha
ziutula
ziutula 08.10.2011 14:43
aż ślinka leci na poziomki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak