Sposób przygotowania

Ciasto szybkie i smaczne a chodzi o udaną kompozycję;)
Czereśnie opłukać, usunąć pestki. Zagotować wodę i w gorącej rozpuścić galaretkę (mniej wody niż podano na opakowaniu). Pierwszy spód biszkoptowy jasny posmarować marmoladą, przełożyć drugim biszkoptem i ten posmarować kremem (proszek zmiksować z mlekiem i na końcu dodać miękkie masło, do gotowego kremu delikatnie wmieszać połowę czereśni a drugą połowę zostawić do galaretki). Schować na kilka min do lodówki. Po tym czasie na wierzchu ułożyć resztę owoców i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Fajne ciacha robi ciotka klotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !