Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić z cukrem na pyszny krem. Potem stopniowo dodawać żółtka a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i upiec biszkopta w temp. 180 st. C. Kiedy się upiecze dać do wystygnięcia i potem przekroić na pół.
MASA: Pół litry mleka zagotować, a w reszcie mleka wymieszać wszystkie składniki prócz masła i galaretki. Połączyć razem z gotującym się mlekiem i mieszać na wolnym ogniu do powstania gęstego budyniu. Zrobić galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Następnie wziąć masło i zmiksować, dodać po trochu budyniu. Następnie wmieszać lekko tężejąca galaretkę. Odstawić. Posmarować jeden kawałek placka masą, przyłożyć drugim kawałkiem placka. Na to dać masę i udekorować. (pisakami spożywczymi, kwiatkami)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !