Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z procentem Pomarańczowo-Kakaowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g
kakao do posypania
jajko 1 szt
likier pomarańczowy 2 kieliszki
biszkpty 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z procentem Pomarańczowo-Kakaowy

Na dnie pucharka układamy biszkopty,
polewamy likierem pomarańczowym i posypujemy kakao,
na wierzch nakładamy krem i znów posypujemy kakao.
krem:
Do serka mascarpone dodajemy ubite na sztywną pianę białko mieszamy potem dodajemy żłótko i znów mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.08.2011 13:15
super
kochanyptysiu 12.04.2011 16:22
EKSTRA!
Mariposas 01.02.2011 19:20
Smakowity
IlonaAlbertos 19.11.2010 00:32
Musi być pyszny.
marta0906 08.10.2010 19:42
pyszne
annamariakowalczyk3 25.09.2010 23:21
mniam..
misia53 28.08.2010 19:54
Kuszący deserek.
anja3107 29.07.2010 14:05
na pewno jest pyszny
alaaa 24.07.2010 20:11
ale smacznie wygląda...
Monika192 16.07.2010 14:39
mniam:))
kec 29.06.2010 22:04
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak