Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki krucho- drożdżowe z mięsem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dkg
mleko 0.5 szklanki
cukier 0.5 łyżeczki
mąka 3 szklanki
margaryna 1
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki krucho- drożdżowe z mięsem

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier- odstawić do wyrośnięcia.
Margarynę wymieszać z mąką i jajkiem i drożdżami z mlekiem. Szybko ugnieść ciasto i wstawić na godz. do lodówki.

Składniki na farsz:
- 20 dkg mięsa ugotowanego lub upieczonego
- 1 duża cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz do smaku

Mięso zmielić, cebulę też, dodać jajko i olej, sól i pieprz do smaku.
Z rozwałkowanego ciasta wykrajamy kwadraty, nakładamy farsz, zlepiamy i wierzch smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy w temp. 180- 200 st. przez ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.02.2013 09:25
lubimy takie paszteciki !
gabi162825 04.11.2012 21:43
pyszniutkie
Ewelina38 15.06.2012 22:52
i moje również :)
ankaryba 29.01.2012 18:09
moje ulubione!!!
LuKaSz4761 13.11.2011 08:03
Super przepis
misia53 26.06.2011 21:24
fantastyczne
MAR3STA 19.06.2011 20:51
pyszne, chętnie zjadłabym takie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak