Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna chrupiąca fasolka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
masło 4-5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawa meksykańska

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna chrupiąca fasolka

Fasolkę obieramy i myjemy- wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy tak by nie była zbyt miękka- a raczej chrupiąca. Odcedzamy- polewamy zimną wodą i zostawiamy na chwilkę by odciekła z niej cała woda.
Na patelni rozpuszczamy masło- wrzucamy fasolkę- posypujemy Kucharkiem i przyprawami, a także bułką tartą. Mieszamy tak- by bułka się zarumieniła i otoczyła fasolkę z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 12.03.2013 12:37
super pomysłowe,lubie takie
barbara11561 05.12.2011 10:32
bardzo lubię fasolkę z masełkiem
zdzislawa2 03.10.2011 14:25
naprawdę pyszne
magical66 02.10.2011 12:48
pyszne
AGNIESZKA144 28.09.2011 18:21
pyszności
Izabela/bella81 02.09.2011 10:37
pyszna
Grazyna0211 15.08.2011 12:45
bardzo dobra!
Iwona45 02.07.2011 11:24
super
Natalia40 23.06.2011 10:16
zgadzam się
kanu83 23.06.2011 09:23
rewelka
Misiek1 21.06.2011 20:27
Fasolka z pieprzem kajeńskim... Ciekawe połączenie:)
Krystyna32 20.06.2011 00:07
pycha
Kuchareczekjeden 19.06.2011 21:25
uwielbiam
Małgorzata113 19.06.2011 09:38
świetny przepis
gosia47-47 19.06.2011 09:14
bomba
pioge7 19.06.2011 09:11
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak