Sposób przygotowania

Ser utrzeć z cukrem na gładką masę.Śmietanę ubić.Delikatnie wymieszać z serem.Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody, przestudzić.Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody.Podgrzewać do rozpuszczenia, nie gotować. Galaretkę i żelatyne dodać do masy serowej, wymieszać i wylać do tortownicy.Gdy lekko stężeje ułożyć na nim truskawki i zalać przygotowana wg przepisu i lekko tężejącą galaretką ametystową(lub dowolna inną). Zostawić do stężenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    świetny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszniutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !