Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka truskawkowo-pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 sztuka
ananas kandyzowany 3 łyżki
słonecznik łuskany 1 garść
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4,5 łyżeczki
kakao 0,5 łyżki
woda 0,5 l
bita śmietana 1 sztuka
truskawki świeże 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka truskawkowo-pomarańczowa

Gotujemy pół litra wody i rozpuszczamy galaretkę dokładnie mieszając. Wlewamy do szklanek i dosypujemy kostki kandyzowanego ananasa. Czekamy aż zastygnie. Zastygniętą galaretkę posypujemy łuskanym słonecznikiem.Truskawki szypułkujemy, myjemy, zasypujemy cukrem i miksujemy blenderem. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i dolewamy do truskawek. Mieszamy. Wylewamy na zastygniętą galaretkę i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Bitą śmietanę ubijamy, wsypujemy kakao i mieszamy bardzo delikatnie, by kolory nie zmieszały się całkowicie a tworzyły ‘ślimaczka’. Układamy porcje na zastygniętych truskawkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.05.2012 21:59
o pyszności, wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak