Sposób przygotowania

Schab pokroić jak na kotlety schabowe, nie rozbijać (ewentualnie delikatnie), oprószyć z obu stron solą oraz pieprzem, obtoczyć w mące i włożyć na mocno rozgrzany olej. Kiedy jedna strona się zrumieni, przewrócić bitki na drugą stronę, po czym wkroić obraną i umytą cebulę. Kiedy druga strona mięsa oraz cebula się zrumienią, zalać je wodą i dusić ok. 1,5-2 godzin do miękkości, przewracając co jakiś czas i stale uzupełniając wodę tak, aby bitki były stale niemal całkowicie w niej zanurzone. Dzięki obtoczeniu bitek w mące z powstałego płynu powstanie smaczny gęsty sos.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Lubię tak przyrządzone mięso:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychaaaaaaaa !
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !