Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dag
masło 25 dag
cukier 22 dag
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
skórka z cytryny 1 sztuka
bakalie 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i startą skórkę z cytryny. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać bakalie, a na koniec białka ubite na sztywna pianę. Delikatnie zamieszać. Ciasto przełożyć do keksówki posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
Piec około 50 min w temperaturze 175°.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 19.06.2011 11:59
jaki kolorowy:)
novita26 19.06.2011 07:56
uwielbiam keks
iwa643 19.06.2011 06:27
lubię bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak