Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone rizzoto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż do risotto 2 szklanki
rosół drobiowy 4 szklanki
szpinak siekany mrożony lub świeży 1 szklanka
groszek zielony 1 szklanki
sól czosnkowa do smaku
parmezan starty 5 łyżek
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: zielone rizzoto

Na patelni na rozgrzany tłuszcz dajemy ząbek czosnku wyciśnięty . Potem ryż .Następnie zalewy ryż rosołkiem . Gotujemy 10 min .Wkładamy w garnku do piekarnika na 20 min 180 stopni .Szpinak i groszek dusimy na masełku lekko podlewamy nie nakrywamy garnka aby warzywa nie straciły pieknie zielonego koloru. Potem groszek i szpinak miksujemy blęderem i dodajemy do ryżu .Mieszamy dodając parmezan .Doprawiamy solą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 27.11.2011 12:46
smaczne naprwdę świetne
Kate131 16.06.2010 07:46
to musi być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak