Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski na parze

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
drożdże 2 dag
jajko 1 sztuka
masło 5 dag
cukier 5 dag
mleko 1 szklanka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski na parze

Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru, aż staną się płynne. Dodać mąkę i ciepłe mleko. Pozostawić 20 minut w ciepłym miejscu. Dodać jajka cukier, sól i stopione masło. Wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować (na grubość ok. 2 cm), wykrawać krążki. Gotować na parze około 5 min. Podawać polane stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 26.06.2011 09:21
muszę zrobić
tonia 19.06.2011 10:14
A ja proponuję polać śmietaną lub jogurtem z cukrem i borówkami
jolita 19.06.2011 08:05
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak