Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada z procentami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 1 szt
cukier 4 łyżki
miód 2 łyżki
wódka 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada z procentami

Cukier podgrzać w rondelu do momentu aż zrobi się karmel. Dodać ok. 150 ml wody, miód i połamaną czekoladę. Podgrzewać aż wszystko rozpuści się. Zdjąć rondel z ognia, dodać wódkę, zamieszać. Rozlać do filiżanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.02.2014 12:37
istna rozpusta :D
olkaaa 28.03.2013 07:39
fajny pomysł
Kate131 18.09.2012 09:16
fajne
Wafelek2601 28.06.2012 12:57
Super
alaaa 13.06.2012 17:14
i pijemy na ciepło czy na zimno?
Aneta2604 10.11.2011 22:40
muszę wypróbować
Katarzyna74 01.11.2011 08:31
pora wypróbować
Katarzyna74 01.11.2011 08:31
dobre na zime
jeta72 08.08.2011 14:06
super
Teresa19 16.07.2011 17:22
ciekawa
Gosia32
Gosia32 02.07.2011 11:16
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak