Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczoną dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata kędzierzawa 1/2 sztuka
ser feta 1 kostka
pestki z dyni 2 łyżki
masło
oliwa 3 łyzki
ocet winny 1 łyzka
pieprz
sól
dynia 40 upieczona
sałata strzępiasta 1/2 (czerwona, lollo rosso)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną dynią

Sałaty umyć i rozdrobnić. Dynię pokroić na grubą kostkę. Ser pokroić w kostkę. Połączyć składniki.
Z oliwy, octu, soli i pieprzu przygotować sos.
Pestki z dyni uprażyć na patelni na odrobinie masła.
Sałatkę posypać pestkami dyni i polać sosem tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 19.06.2011 13:03
polecam, jest bardzo bardzo smaczna
Misiabe 19.06.2011 00:24
takiej jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak