Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Izy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 2 paczki
budyń śmietankowy 1 sztuka
mleko 1/2 l
margaryna 1 kostka
cytryna 1/2 sztuka
śmietana
cukier waniliowy
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Izy

Ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć masło, dodawać po łyżce budyń, cały czas ucierając. Wcisnąć sok z cytryny nadal ucierając. Na dnie tortownicy ułożyć warstwę biszkoptów, wyłożyć na nie połowę masy, ułożyć drugą warstwę biszkoptów, druga część kremu i jeszcze jedną warstwę biszkoptów. Przykryć folią aluminiową i ugnieść. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.
Ubić śmietanę z cukrem waniliowym.
Na torcie ułożyć owoce, przykryć bitą śmietaną, ozdobić owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.08.2012 15:34
Lekki torcik i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak