Sposób przygotowania

Jabłka, ogórki, marchew i cebule obieramy. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne.Ogórki i marchew kroimy w plasterki. Pomidory obieramy ze skórki i razem z jabłkami i cebulą kroimy w kostkę.Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Wszystkie składniki przekładamy do garnka.Z soli, cukru, octu, liści laurowych, ziela angielskiego zagotowujemy zalewę i gorącą dodajemy do warzyw. Mieszamy i dusimy na małym ogniu ok. 10 min. Następnie przekładamy do słoików, dobrze ubijamy, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min. Do sałatki możemy użyć zielonych świeżych ogórków lub kiszonych.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !