Sposób przygotowania

Mleko, jajko i mąkę wymieszać mikserem na ciasto. Do wyrobionego ciasta dodać 3-4 łyżki oleju. Rozgrzać odrobinę oleju na patelni tak, żeby tylko natłuścić patelnię przed pieczeniem pierwszego naleśnika. Do smażenia następnych naleśników nie dodawać już oleju na patelnię, wystarczy sam tłuszcz zawarty w cieście.
Pokroić paprykę i zielona pietruszkę. Wymieszać warzywa na patelni, chwilę poddusić z małą ilością wody. Patelnię zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać starty ser żółty i doprawić do smaku.
Warzywa wykładać na naleśniki i zawijać. Układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać 15 min w temp. 175°.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Muszą smakować wyśmienicie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    i tak właśnie smakują :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !