Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać,ugotować,wystudzić i zetrzeć na tarce lub przepuścić przez praskę.
Liście kapusty sparzyć.Cebulę obrać i drobno posiekać.Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć i dodać cebulkę.Wymieszać z ziemniakami i przyprawić solą i pieprzem.Na liście sałaty nakładać porcję farszu ziemniaczanego i zawijać jak gołąbki.Ułożyć w garnku,zalać bulionem i dusić ok 30 minut.Podawać z keczupem.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wiele słyszałam o takich gołabkach ale nigdy nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    superowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Ciekawy pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Muszą być smaczne, ja robię gołąbki z ziemniakami, ale z surowymi. Muszę koniecznie wypróbować Twoją wersję.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !