Sposób przygotowania

1. Jagody przebierz, opłucz, osusz. Oprósz 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawaj po jednym jajku. Resztę mąki ziemniaczanej wymieszaj z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Porcjami dosypuj do ucieranej masy.
2. Do ciasta dołóż połowę jagód, wymieszaj. Rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Wierzch ciasta posyp pozostałymi jagodami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piecz przez 45-50 minut.
3. Gotowe ciasto przestudź na kratce kuchennej. Przed podaniem obficie posyp cukrem pudrem. Pokrój na porcje.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    doskonałe :D
  • 4
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszne pyszne (=
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Ależ słodkości:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    apetyczny !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !