Sposób przygotowania

1. Masło stop. Ciastka pokrusz. Wymieszaj je z masłem, migdałami i kakao. Dobrze wyrób. blachę posmaruj olejem. Spód wylep masą. Wstaw do lodówki na 2 godz.
2. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Jagody przebierz, krótko opłucz, zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jogurt wymieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubij na sztywno. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym ogniu.
3. Masę serowo- jogurtową wymieszaj z bitą śmietaną i musem jagodowym. Połącz z żelatyną. Rozsmaruj na spodzie z herbatników. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Galaretkę rozpuść w 2 szk. wrzątku. Wystudź. Tężejącą polej ciasto. Schładzaj 2 godz. Pokrój na porcje. Udekoruj bitą śmietaną i czekoladą.

Komentarze

  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniała przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !