Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z galaretką na spodzie z herbatników

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
herbatniki 20 dag
migdały mielone 2 łyżki
kakao 1 łyżka
jagody 60 dag
jogurt 2 szkl
twaróg 10 dag
cukier 10 dag
cukier waniliowy 1 op
kremówka 1 szkl
olej 2 łyżki
galaretka jagodowa 1 op
bita śmietana do dekoracji
wiórki czekoladowe do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z galaretką na spodzie z herbatników

1. Masło stop. Ciastka pokrusz. Wymieszaj je z masłem, migdałami i kakao. Dobrze wyrób. blachę posmaruj olejem. Spód wylep masą. Wstaw do lodówki na 2 godz.
2. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Jagody przebierz, krótko opłucz, zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jogurt wymieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubij na sztywno. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym ogniu.
3. Masę serowo- jogurtową wymieszaj z bitą śmietaną i musem jagodowym. Połącz z żelatyną. Rozsmaruj na spodzie z herbatników. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Galaretkę rozpuść w 2 szk. wrzątku. Wystudź. Tężejącą polej ciasto. Schładzaj 2 godz. Pokrój na porcje. Udekoruj bitą śmietaną i czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.07.2013 08:18
wspaniała przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak