Sposób przygotowania

Cukier ucieramy z żółtkami, dodając stopniowo masło i mleko. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao. Ucieramy. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą.
Małą tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką. Wlewamy ciasto, pieczemy około 40 minut w 180*C. Ostudzone przekrawamy na 3 krążki.
W części mleka rozpuszczamy obie mąki, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowym. Wlewamy mleko z mąką, gotujemy budyń. Do gorącego budyniu wrzucamy kawałki margaryny i energicznie mieszając, chwilę gotujemy.
Ciepłym kremem przekładamy ciasto. Z wierzchu dekorujemy polewą czekoladową i orzechami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam wszystko co czekoladowe:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !