Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka z cukrem. Rozczyn wymieszać z jajkami, mąką, szczypta soli i rozpuszczona margaryną i pozostawić do wyrośnięcia. Ilość użytych składników zależy od tego jaka mamy formę. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na prostokąt i smarujemy dżemem wymieszanym z zapachem rumowym. Zwijamy w roladę i pieczemy ok. 30min w temp.180 stopni C. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dobre ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !