Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1
papryka zielona 1
oliwa
sól, pieprz
ocet balsamiczny
ser gouda 40 g
szynka wędzona 40 g
szczypiorek 1/2 pęczek
kiełki słonecznika 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z papryki

Papryki wydrążyć włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st C i opiekać 20 min Następnie wyjąć i zamknąć w torebce foliowej Odstawić do wystygnięcia Z zimnych papryk zdjąć skórkę każdy strąk pociąć na 6 pasków po czym na każdym kawałku papryki ułożyć po plasterku sera i szynki Zwinąć roladki i związać szczypiorkiem Oprószyć solą i pieprzem skropić octem balsamicznym i oliwa z oliwek Udekorować kiełkami ze słonecznika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak