Sposób przygotowania

Margarynę roztapiamy. Mleko lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże. Zaczyn mieszamy z mąką, margaryną i jajkami. Wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Mięso i kapustę drobno kroimy. Dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy kilka minut na maśle i przyprawiamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i tniemy na paski. Nakładamy farsz i zwijamy. Rulony kroimy na kawałki. Paszteciki pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni. Te paszteciki są wyjątkowe, zawsze wychodzą puszyste i bardzo smaczne. Najlepiej podawać je z czystym barszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajniusie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !