Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 30 dag
ryż 25 dag
śmietana 30% 1 l
cytryna 1,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

1. Z korpusu ugotuj wywar. Ryż sparz, ugotuj tak, by się rozkleił. Zmiksuj ze śmietaną.
2. Sok z jednej cytryny wyciśnij, wlej do wywaru, dodaj zmiksowany ryż, podgrzej. Pozostałą cytrynę pokrój na plasterki, zalej zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.02.2014 08:33
ciekawy przepis
Aannkaa82 12.04.2013 20:43
interesujący przepis, nawet bardzo :)
miki47 12.04.2013 13:57
na pewno przepyszne
Katarzyna/kate1980 22.07.2011 22:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak