Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZApiekanka ziemniaczana z tuńczykiem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka 1 łyżka
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
papryka czerwona 1 strąk
śmietana 30% 1/2 szkl.
jajko 3 szt.
sól
pieprz
cytryna
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: ZApiekanka ziemniaczana z tuńczykiem i papryką

1. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Osącz, zmiel. Dodaj mąkę, jedno jajko i szczyptę soli, wyrób. Tortownicę natłuść, oprósz mąką włóż masę ziemniaczaną.
2. Paprykę oczyść, pokrój. Tuńczyka osącz, wymieszaj z papryką, wyłóż na ziemniaki. Śmietanę roztrzep z 2 jajkami, szczyptą soli i pieprzu, zalej zapiekankę. Piecz ok. 35 min. w temp. 200 stopni. Udekoruj cytryną i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.11.2012 09:29
Pyszny obiadek
RenataZ-et 17.05.2012 11:43
lubię takie obiady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak