Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki rybne nadziewane pomidorami i mozzarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 6
pomidor 1
ser mozzarella 1 kulka
cytryna 0.5
starta skórka z 1 cytryny
sól
pieprz
oliwa
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
tymianek 2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne nadziewane pomidorami i mozzarellą

Filety rybne rozmrozić, osączyć, posolić i popieprzyć z obu stron. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki, po czym pokroić w dość drobną kostkę. Mozzarellę osączyć z zalewy i także pokroić w kostkę. Cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć, po czym zetrzeć skórkę. Połączyć pomidor, mozzarellę, skórkę z cytryny, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę tymianku, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na filety rybne na całej długości nakładać farsz, po czym zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami bądź metalowymi szpilkami. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy z oliwek, skropić je sokiem z cytryny, posypać resztą ziół i zalać niewielką ilością wina. Zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 28.03.2012 21:49
pycha
tomek18 26.02.2012 17:48
wspaniałe
dianix 07.02.2012 11:29
nie jadlam,ale z checie bym sprobowala
PaniMISIOWA 17.10.2011 12:21
bardzo fajny i apetyczny pomysł
IlonaAlbertos 11.08.2011 23:12
Apetyczne
Iwusia 10.08.2011 22:38
super :)
mirosława4 07.07.2011 18:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak