Sposób przygotowania

Filety rybne rozmrozić, osączyć, posolić i popieprzyć z obu stron. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki, po czym pokroić w dość drobną kostkę. Mozzarellę osączyć z zalewy i także pokroić w kostkę. Cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć, po czym zetrzeć skórkę. Połączyć pomidor, mozzarellę, skórkę z cytryny, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę tymianku, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na filety rybne na całej długości nakładać farsz, po czym zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami bądź metalowymi szpilkami. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy z oliwek, skropić je sokiem z cytryny, posypać resztą ziół i zalać niewielką ilością wina. Zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 20-30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo fajny i apetyczny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    nie jadlam,ale z checie bym sprobowala
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !