Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z duszonych ogórków :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 udko z kurczaka
1 duża marchewka
1/8 selera
pora
2 ziela angielskie
2 łyżki masła
2 łyżki pokrojonego koperku
½ szklanki słodkiej śmietanki
pieprz mielony
4 szklanki wody
ziemniaki 3 szt
bulion drobiowy 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
pietruszka 1 szt
ogórki kiszone 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z duszonych ogórków :

Kurczaka , marchew, pietruszkę, seler , por, ziele angielskie, liść laurowy , kostkę bulionową – zalać wodą i gotować 40 minut .W tym czasie ugotować ziemniaki w mundurkach , obrać i pokroić w plastry ( lub pół plasterki ). Ogórki pokroić w cienkie słupki i dusić na maśle 5 minut – wsypać koper i jeszcze 32 minuty podsmażać. Z wywaru wyjąć mięso i warzywa ( można je użyć na pierogi, paszteciki, krokiety ). Do wywaru dodać duszone ogórki z koprem , ziemniaki i kawałek pokrojonej marchewki z wywaru. Gotować 10 minut. Dodać śmietankę .Doprawić pieprzem i przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 28.05.2011 11:09
Bardzo lubię ogórkową :)
Agnik 21.05.2011 14:34
mniam
wedith1 03.05.2011 10:12
Ależ ta zupka musi być pyszna!!!!!!
ZEWA 18.12.2010 13:25
do wypróbowania
stokrotka 05.10.2010 17:29
Pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak