Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 2 op.
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
masło 2 łyżki
galaretka 4 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

1. trzy galaretrki przygotuj oddzielnie według przepisu na opakowaniu. Ostudź. Gdy zastygną, pokrój w mała kostkę. Trzymaj w lodówce.
2. Śmietanę wymieszaj z cukrem, aż sie rozpuści. Masło stop, ostudź, wlej do śmietany, wymieszaj. Żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzącej wody. Ostudź, lekko ciepłą wlej do śmietany, wymieszaj. Schłodź w lodówce.
3. Pokrojone galaretki dodaj do zastygającej masy śmietanowej, wymieszaj. Masę przelej do tortownicy 9o srednicy 20 cm), wstaw do lodówki na kilka godzin.
4. Pozostałą galaretkę rozpuść według instrukcji. Ostudź, polej wierzch śmietanowca.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 17.04.2014 08:30
fajny pomysł podoba mi się
olkaaa 15.08.2012 13:47
podoba mi się ten pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak