Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z kapustą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 kg
kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 1 kg
cebula 2 szt.
ser żółty 30 dag
sól
pieprz
olej
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kapustą i pieczarkami

1. Kapustę pokrój na kawałki, podlej wodą, gotuj 30 min. Osącz. makaron ugotuj w osolonej wodzie na póltwardo.
2. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki obierz, pokrój w pólplasterki. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę i pieczarki. dodaj kapustę, duś 10 min. pod przykryciem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
3. Ser utrzyj na tarce o grubych oczkach. W żaroodpornej formie ułóż makaron, na nim kapustę z pieczarkami, posyp serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 10-15 min. w temp. 180 stopni, aż ser się rozpuści. Podawaj z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.06.2013 19:12
fajny przepis
Katarzyna/kate1980 22.06.2011 19:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak