Sposób przygotowania

1. Kapustę pokrój na kawałki, podlej wodą, gotuj 30 min. Osącz. makaron ugotuj w osolonej wodzie na póltwardo.
2. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki obierz, pokrój w pólplasterki. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę i pieczarki. dodaj kapustę, duś 10 min. pod przykryciem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
3. Ser utrzyj na tarce o grubych oczkach. W żaroodpornej formie ułóż makaron, na nim kapustę z pieczarkami, posyp serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 10-15 min. w temp. 180 stopni, aż ser się rozpuści. Podawaj z keczupem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !