Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane muszle.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 35 sztuk
pieczarki 8 sztuk
kukurydza w puszce 1/2 puszki
mięso mielone 300 gram
sos do spaghetti bolognese 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw szczypta do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat szczypta do smaku
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane muszle.

Makaron muszle ugotować all dente w osolonej wodzie. Mięso mielone doprawić czosnkiem, kucharkiem i pieprzem. Usmażyć na patelni. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć. Dodać do mięsa, wsypać kukurydzę, zalać 300 ml wody i dusić przez około 10 minut pod przykryciem. Muszle napełnić farszem, ułożyć w brytfance i zapiekać około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Pod koniec zapiekanie posypać serem żółtym i wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.10.2013 16:48
pyszności :)
berys18 01.10.2013 13:01
świetny pomysł
mariel78 26.09.2013 20:20
wyglądają apetycznie
Izka192 26.09.2013 13:19
bardzo apetyczne aż ślinka cieknie
czekoladka_m 25.06.2013 11:50
mój mąz jest wielkim fanem takich dań:)
Bernadeta1 18.06.2013 15:59
bardzo smacznie wyglądają
Monika58 16.10.2012 14:45
dobre
Anna133 11.01.2012 16:10
wygląda świetnie i mam nadzieję ze tak smakuje
traktorek 29.11.2011 13:13
wspaniała
teresa18 22.08.2011 18:02
rewelacyjna przekaska
eli82 25.07.2011 09:50
robię podobne, pycha
Grazyna0211 27.06.2011 17:17
dobre bardzo dobre jedzonko!
Anna169Hosz 20.06.2011 23:41
Podziwiam, bardzo pracochłonne.
Anna146 19.06.2011 09:05
robię podobne danie, tylko muszle najpierw napełniam farszem, a dopiero potem gotuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak