Sposób przygotowania

Makaron muszle ugotować all dente w osolonej wodzie. Mięso mielone doprawić czosnkiem, kucharkiem i pieprzem. Usmażyć na patelni. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć. Dodać do mięsa, wsypać kukurydzę, zalać 300 ml wody i dusić przez około 10 minut pod przykryciem. Muszle napełnić farszem, ułożyć w brytfance i zapiekać około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Pod koniec zapiekanie posypać serem żółtym i wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    robię podobne danie, tylko muszle najpierw napełniam farszem, a dopiero potem gotuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podziwiam, bardzo pracochłonne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dobre bardzo dobre jedzonko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    robię podobne, pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    rewelacyjna przekaska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wspaniała
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda świetnie i mam nadzieję ze tak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mój mąz jest wielkim fanem takich dań:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    bardzo apetyczne aż ślinka cieknie
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetny pomysł
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !