Sposób przygotowania

Kaszę dobrze wypłukać w zimnej wodzie ( zmieniając ją kilka razy ) .Do garnka włożyć mięso, warzywa, kaszę , ziele angielskie, liść laurowy .Wlać wodę i gotować 45 minut .W tym czasie utrzeć ogórki na tarce jarzynowej ( grube oczka ) , lekko odcisnąć z soku i dusić na maśle 5 minut mieszając . Wyjąć z wywaru mięso i warzywa . Mięso obrać , podzielić na kawałki i włożyć do wywaru. Marchewkę ( 1 sztukę ) pokroić na plasterki i też włożyć do garnka .Dodać ogórki .Gotować 15 minut. Doprawić zupę pieprzem , kostkę bulionową ( lub inną przyprawą ) . Wlać śmietankę .Podawać posypaną zieleniną

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !