Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z kaszą pęczak :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 pierś z kurczaka ( lub ćwiartka z udkiem)
2 duże marchewki
pietruszki
1/8 selera
pora
2 ziela angielskie
pieprz mielony
1 łyżka masła
½ szklanki słodkiej śmietanki
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki lub koperku
1 litr wody
pęczak 3 łyżki
bulion drobiowy 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ogórki kiszone 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z kaszą pęczak :

Kaszę dobrze wypłukać w zimnej wodzie ( zmieniając ją kilka razy ) .Do garnka włożyć mięso, warzywa, kaszę , ziele angielskie, liść laurowy .Wlać wodę i gotować 45 minut .W tym czasie utrzeć ogórki na tarce jarzynowej ( grube oczka ) , lekko odcisnąć z soku i dusić na maśle 5 minut mieszając . Wyjąć z wywaru mięso i warzywa . Mięso obrać , podzielić na kawałki i włożyć do wywaru. Marchewkę ( 1 sztukę ) pokroić na plasterki i też włożyć do garnka .Dodać ogórki .Gotować 15 minut. Doprawić zupę pieprzem , kostkę bulionową ( lub inną przyprawą ) . Wlać śmietankę .Podawać posypaną zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 09.10.2011 18:43
pycha
AGNIESZKA144 11.05.2011 20:44
lubię taką wersję ogórkowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak