Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka przekroić na pół i rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić i popieprzyć .Panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i 1 łyżkę masła .Usmażyć sznycle na rumiano z obu stron .
Ziemniaki ( obrane ) ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić .Utłuc na puree .Dodać śmietankę , 1 łyżkę masła – wymieszać .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na 2 łyżkach masła i 1 łyżce oleju na rumiano .
Na każdy sznycel nałożyć po 1/2 puree ziemniaczanego – na to po ½ odsączonych z tłuszczu pieczarek .
Można przygotować wcześniej a potem wstawić do piekarnika na kilka minut by się podgrzały .
Podawać w towarzystwie surówki .

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetnie wygląda! Bardzo apetycznie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !