Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel drobiowy ,, z górką „:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 połówka piersi z kurczaka
8 pieczarek średniej wielkości
4 łyżki masła
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
ziemniaki 3 szt
olej słonecznikowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel drobiowy ,, z górką „:

Pierś z kurczaka przekroić na pół i rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić i popieprzyć .Panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i 1 łyżkę masła .Usmażyć sznycle na rumiano z obu stron .
Ziemniaki ( obrane ) ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić .Utłuc na puree .Dodać śmietankę , 1 łyżkę masła – wymieszać .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na 2 łyżkach masła i 1 łyżce oleju na rumiano .
Na każdy sznycel nałożyć po 1/2 puree ziemniaczanego – na to po ½ odsączonych z tłuszczu pieczarek .
Można przygotować wcześniej a potem wstawić do piekarnika na kilka minut by się podgrzały .
Podawać w towarzystwie surówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 19.02.2012 09:06
pięknie wygląda
Kopiko1983 20.02.2011 08:45
Świetnie wygląda! Bardzo apetycznie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak