Sposób przygotowania

Marchew i seler pokroić w plasterki, cebulę w piórka a czosnek drobniutko posiekać. W garnku rozgrzać oliwę i smażyć na niej warzywa, delikatnie mieszając przez 5 minut, aż wszystko zmięknie.
Dodać soczewicę, bulion i wrzątek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i ponownie zagotować. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut bez przykrycia, aż soczewica będzie miękka,. Studzić 10 minut.
W tym czasie ugotować makaron. Dobrze odcedzić i odstawić.
Zupę zmiksować na gładką masę. Dodać do niej makaron, ustawić na wolnym ogniu na 2-3 minuty. Gdy zacznie wrzeć, zestawić i wymieszać z jogurtem. Doprawić jeśli trzeba, podawać posypaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    po prostu kocham zupy z soczewicą :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Ja też!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Ja też!
  • 0
    original
    Opublikowano

    js28

    i ja też :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !