Sposób przygotowania

1. Wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz soda oczyszczona. Połącz maślankę z jajkiem, olejem i rumem. Wsyp mieszankę sypkich składników. Krótko wymieszaj mikserem. Jagody przebierz, opłucz. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę dodaj do ciasta i lekko przemieszaj łyżką.
2. Papierowe foremki włóż do formy na muffinki. W środku posmaruj je tłuszczem. Napełnij do 2/3 wysokości przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni. Piecz ok 30 min. Odstaw do wystudzenia.
3. Lukier przygotuj wg przepisu podanego na opakowaniu. Oblej nim zupełnie zimne ciastka. Nim zastygną, udekoruj odłożonymi wcześniej jagodami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !