Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab a\'la Stroganoff

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
pieczarki 200 g
cebule 2
ogórki kiszone kilka
śmietana 50 ml
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
woda 250 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab a\'la Stroganoff

Schab myjemy i osuszamy, kroimy w paski i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię - smażymy około 15-20 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami.

Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Na patelnię najpierw dodajemy cebulę i smażymy parę minut. Następnie dodajemy pieczarki. Całość podlewamy odrobiną wody i dusimy. Całość powinna smażyć się około 40-50 minut, aż mięso będzie miękkie.

Gdy mięso z cebulą i pieczarkami będzie już podduszone dodajemy resztę wody. Osobno w garnuszku mieszamy śmietanę, mąkę, musztardę i odrobinę papryk. Dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze chwilę na małym ogniu.

Gotowe danie posypujemy drobno pokrojonymi w kostkę ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak