Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe żeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula biała 1 kg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe żeberka

Żeberka myjemy, przyprawiamy solą pieprzem, przyprawą do żeberek. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godzinki. Cebule kroimy w talarki i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym wcześniej olejem. Na cebulę kładziemy żeberka. Przykrywamy naczynie żaroodporne.Pieczemy ok 1 godz. w piekarniku. Pod koniec pieczenia otwieramy naczynie, żeby żeberka ładnie się przyrumieniły:) Podajemy z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka:)Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak