Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka z dwoma serami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójna pierś kurczaka
ser żółty
jaja

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z dwoma serami

SKŁADNIKI:

podwójna pierś kurczaka - nieduża,
ser zółty - ok 60g,
mozzarella - 4 kawałki wielkosci małego orzecha włoskiego,
jaja - 3 małe,
bułka tarta,
olej do smażenia,
sól, pieprz ziołowy,
papryka czerwona słodka,
vegeta.

PRZYGOTOWANIE:

Piersi w razie potrzeby odkroić od kości, usunąć tłuszcz, żyłki i chrząstki. Umyć, osuszyć i każdą pierś podzielić na dwa podłużne płaty. Każdy kawałek rozbić pod folią drewnianym tłuczkiem. Posolić i posypać pieprzem ziołowym z jednej strony, z drugiej zaś strony, posolić i posypać czerwoną papryką. Na szersze zakończenie kazdego posypanego papryką plastra, położyć po 2 wąskie, nieduże kawałki zółtego sera i po kawałku mozzarelli. Ciasno zwinąć mięso w roladki i obtaczać najpierw w bułce tartej, następnie w rozbełtanych jajach, przyprawionych vegetą. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia, przewracając je co jakiś czas, tak aby każda strona, była podsmażona. Na koniec zmniejszyć mocno ognień, lub całkowicie wyłączyć palnik elektryczny, przykryć roladki pokrywką i pozostawić na kilka minut. Podawać na gorąco z ziemniakami i surówką - świetnie smakują z pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.03.2012 16:14
ale piękne! A z mozarellą to muszą smakować cudownie! :)
mirosława4 18.06.2011 23:39
mniam
SmacznaPyza 18.06.2011 15:06
aż mi ślinka cieknie jak widzę takie rumiane roladki...i ten wypływający ser - pycha!
ewasylwia 18.06.2011 10:40
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak