Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

podwójna pierś kurczaka - nieduża,
ser zółty - ok 60g,
mozzarella - 4 kawałki wielkosci małego orzecha włoskiego,
jaja - 3 małe,
bułka tarta,
olej do smażenia,
sól, pieprz ziołowy,
papryka czerwona słodka,
vegeta.

PRZYGOTOWANIE:

Piersi w razie potrzeby odkroić od kości, usunąć tłuszcz, żyłki i chrząstki. Umyć, osuszyć i każdą pierś podzielić na dwa podłużne płaty. Każdy kawałek rozbić pod folią drewnianym tłuczkiem. Posolić i posypać pieprzem ziołowym z jednej strony, z drugiej zaś strony, posolić i posypać czerwoną papryką. Na szersze zakończenie kazdego posypanego papryką plastra, położyć po 2 wąskie, nieduże kawałki zółtego sera i po kawałku mozzarelli. Ciasno zwinąć mięso w roladki i obtaczać najpierw w bułce tartej, następnie w rozbełtanych jajach, przyprawionych vegetą. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia, przewracając je co jakiś czas, tak aby każda strona, była podsmażona. Na koniec zmniejszyć mocno ognień, lub całkowicie wyłączyć palnik elektryczny, przykryć roladki pokrywką i pozostawić na kilka minut. Podawać na gorąco z ziemniakami i surówką - świetnie smakują z pomidorami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    aż mi ślinka cieknie jak widzę takie rumiane roladki...i ten wypływający ser - pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ale piękne! A z mozarellą to muszą smakować cudownie! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !