Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler ¼ sztuka
natai pietruszki ½ pęczek
śmietana 18 proc 1 kubeczek
makaron 30 dag
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby namoczyć i ugotować z nich wywar. Marchewki, pietruszkę i seler pokroić zalać wywarem , dodać wodę tak, aby w sumie było około 3 l płynu. Przyprawić solą i vegetą. Gdy warzywa będą już miękkie dodać posiekaną natkę i rozmieszaną z wywarem śmietanę.
Makaron ugotować osobno w osolonym wrzątku. Na talerze wyłożyć porcje makaronu i zalać zupą..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak