Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sytuki
cukier 0,5 syklanki
margaryna Kasia 0,5 kostki
cukier waniliowy 0,5 opakowania
budyń cytrynowy 0,5 opakowania
twaróg 500 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe babeczki

Margarynę rozpuszczamy by lepiej ją było rozmieszać. Twaróg wykładamy do miski i dolewamy margarynę. Wybijamy jajka, dodajemy cukier wanilinowy i ucieramy dokładnie. Do utartej masy możemy stopniowo dodać budyń cytrynowy i jeszcze chwilę ucierać by się ładnie połączył z resztą
Przygotowany ser wylewamy do nasmarowanych margaryną i wysypanych np. bułka tartą czy wiórkami kokosowymi foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni do zarumienienia się.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 28.10.2011 20:18
super
goofy9 21.06.2011 10:05
uwielbiam wszystko co serowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak