Sposób przygotowania

Truskawki przebrać, odszypułkować, opłukać i osuszyć. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Do garnka włożyć truskawki i rabarbar przesypując go cukrem, podlać wodą i dusić ( gotować) pod przykryciem przez 40- 50 minut. Sok przecedzić i rozlać do wygotowanych butelek. Pasteryzować przez 15 minut w temp. 85 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszny sok
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !