Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem cytrynowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
margaryna 1 kostka
cukier 2 szklanki
woda 2 szklanki
cytryny 2
jajko 2
mąka ziemniaczana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem cytrynowym

Upiec gruby biszkopt i przekroić na pół.Z wody odlać 0,5 szklanki. Resztę wody zagotować razem z margaryną i cukrem. Jajka, sok z cytryn i mąkę roztrzepać
i wlać do gotującej się masy.Mieszając wszystko zagotować
i wylać ciepłe na przekrojony biszkopt. Wierzch polać lukrem. Zamiast soku można dodać kwasek cytrynowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 24.12.2013 15:28
lubię cytrynowe, moje smaki
Mariusz10 18.07.2011 23:21
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak