Sposób przygotowania

Schab myjemy. Długim, ostrym czubatym nożem zakłuwamy schab w kilku miejscach na wylot i przekręcamy go wokół własnej osi by utworzyć dziurę. Wkładamy śliwki w utworzone dziury by wypełniły całą utworzoną dla nich przestrzeń. Wszystkie sypkie składniki na marynatę wsypujemy do miseczki i dolewamy olej lub oliwę. Dokładnie mieszamy. Można dodać więcej przypraw lub odjąć jeśli ktoś nie lubi. Schab dokładnie nacieramy marynatą i wklepujemy ją. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy ok ok 40 min w temp 220 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    40 min. w 220 st. - taki mały kawałek nie potrzebuje ani tak wysokiej temperatury ani tyle czasu i dlatego za bardzo się spiekł...wygląda też na przesuszony, ale to piszę tylko widząc zdjęcie...tak mały kawałek radziłabym upiec w rękawie foliowym albo naczyniu żaroodpornym z przykrywką....a 220 st. zmniejszyłabym po 10 min. do 180 i piekła jeszcze 20 min......
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    o taki schabik by si? zjad?o- rewelacja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !