Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym.Dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Ucieramy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 17 minut. Upieczony biszkopt kroimy na dwa równe placki
Zanim mleko się zagotuje dosypujemy wiórki kokosowe. W kubku mieszamy dokładnie budyń i mleko. Gdy mleko w garnuszku się zagotuje, dolewamy zawartość kubka i gotujemy jeszcze chwilę. Pozostawiamy do ostygnięcia Ucieramy margarynę z cukrem pudrem stopniowo dodając ugotowany budyń.
Sporą część przygotowanej masy rozkładamy na jeden placek i przykrywamy drugim plackiem. Rozsmarowujemy na nim resztę masy i posypujemy posypką czekoladową lub kolorową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !