Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z jednego udka
cebula 1/2 szt
kostka do zup
marchewka
pietruszka
ziemniaki 4 szt
sól
pieprz
curry szczypta
majeranek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
ziele angielskie 3 ziarna
soczewica czerwona 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy

Udko oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy soczewicę, przyprawy i marchewkę. Gotujemy koło 20 minut. Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i również dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości. Po nalaniu na talerz posypujemy natką pietruszki i doprawiamy maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.06.2013 14:33
zupka zawsze pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak